ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Şehit Barış Öztürk Ortaokulu

Okulumuz Tarihçesi

Okulumuzun inşaatı İl Özel İdaresi tarafından 2012 Haziran ayında başlamış, 2013 Nisan ayında tamamlanmıştır.
2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında hizmete başlayan okulumuz adını 5 Eylül 2012 tarihinde Afyon'da meydana gelen patlamada şehit düşen Bakım Onbaşı Barış Öztürk'ten almıştır.
Okulumuzun Kurucu Müdürlüğünü Ayhan YERLİ yapmış olup sonrasında Ali İhsan BAYDAR, Ahmet BERBERLER müdürlük görevinde bulunmuş, 2014-2015 Eğitim- Öğretim yılında Ayhan YERLİ müdürlük görevini tekrar üstlenmiştir.

Okulumuz dört katlı olup,

22 derslik,
1 öğretmen odası,
1 okul aile birliği odası,
1 kütüphane,
1 teknoloji tasarım sınıfı,
2 rehber öğretmen odası,
1 hizmetli odası,
1 çok amaçlı salon,
1 depo,
1 arşiv odası,
1 fen bilimleri laboratuvarı,
1 kazan dairesinden ibarettir.

Şehit Barış Öztürk Ortaokulu; MEB taşra teşkilatında yer alan Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı örgün eğitim yapan bir ortaokuldur.
Okulumuzda voleybol, futbol, hentbol alanlarında sportif etkinlikler ile sanatsal ve kültürel faaliyetlerde öncü çalışmalar gerçekleştirilmektedir.
İl içi ve iller arası düzenlenen müsabakalara katılarak çeşitli ödül ve dereceler almaktadır.
Resim dalında pek çok ödüle sahip okulumuz, gerçekleştirdiği kültürel ve tanıtıcı geziler ile de ön plana çıkmaktadır.
2015-2016 eğitim öğretim yılında doğa temalı 1453 kitapla okul kütüphanesi kurulmuştur.
Rehberlik tarafından planlanan ve uygulanan anne-baba eğitimleri, veli eğitimleri düzenlenmektedir.
Okulumuz beyaz bayrak sahibidir ve beslenme dostu okul projesini kapsamında pek çok etkinlik yürütülmektedir.
Ayrıca her sene öğretmen ve öğrencilerimizin katkılarıyla TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlenmektedir.

Yayın: 01.12.2012 - Güncelleme: 05.02.2024 09:29 - Görüntülenme: 5699